06-03-07

Wat bloeit er nu in de tuin (begin maart) Helleborus orientalis (Bekijk ook franse versie)

Helleborus orientalis, of Oosters nieskruid bloeit van februari tot april, 50/60 cm hoog. Heeft zich dit jaar enorm uitgezaaid (zachte winter). Het duurt 2 à 3 jaar voor je een volwaardige plant hebt

Helleborus orientalis hybr. Voor het bloemschikken gebruik ik ze alleen als het hartje van de bloem zaaddozen vormt , dus op het einde van de bloeiperiode.

Er bestaan verschillende kleuren : donker- en lichtpaars, rose, wit, crèmekleurige , zuiver of gespikkeld. Wij hebben verschillende soorten die zich dan kruisen. Aangezien we meestal onze zaailingen uit eigen tuin gebruikt hebben, zijn bijna alle helleborussen orientalis anders. (50-tal)

Voor de winter geven wij iedere helleborus 1/4 emmer kompost en gedurende de winter een handvol houtas. Dit geeft hun niet alleen voedsel maar het beschermt ook de plant tegen de vorst. In februari, als de nieuwe stengels uit de grond te voorschijn komen snijden wij de oude bladeren af.

Helleborus en astilbewalk. In vele andere borders (schaduw), maar dan in mindere mate , staan er ook verschillende soorten helleborus.

De commentaren zijn gesloten.