27-03-07

 Plantensamenstelling met pioenen, lysimachia ciliata "Firecracker" en sisyrinchium striatum

In maart als de scheuten uit de grond komen geef ik iedere struik 1/4 emmer kompost. Soms ziet u mieren die zich te goed lijken te doen aan de knoppen van de pioen. Geen nood, bij het opengaan van de pioen komt er een harslaag vrij aan de rand van de schutbladeren die de mieren eraf eten. De knop gaat open de pioenbloem ontvouwt zich en de mieren verdwijnen.
Lysimachia ciliata "firecracker".
Deze plant ik voor het mooie bruin/rood blad .Lysimachia heeft gele bloemen in juni/augustus 
Sisyrinchium striatum
Ze heeft veel zon nodig en mag niet te nat staan in de winter. De lange smalle blauwgroene bladeren lijken op die van de iris en geven mooie vertikale strukturen aan de border. Heeft licht crème bloemen op rechte stevige stengels.

22-03-07

 Mooie roze plantensamenstelling

Geranium "Ann Folkard" (paars-rood, donker hart), geranium endressi "Wargrave Pink" (zalmroze), geranium macrorrhizum "Spessart" (licht roze bijna wit) , geranium macrorrhizum "Bevan Variety" (margentaroze) De geraniums macrorrhizum zijn ideale bodembedekkers en behouden hun blad in de winter. Als je hun blad aanraakt geuren ze enorm. Ze hebben ook een mooie herfstkleur.

Lychnis coronaria (prikneus).

Zonnige kortlevende vaste plant met lichtgrijs viltig blad. Zaait zich uit. Zeer waardevol in de borders wegens zijn grijs blad. Bestaat ook in wit.

Het struikje op stam is salix integra "Hukuro Nishiki"

Het is een opgaande kleine struik geënt op stam met overhangende takken. Het is bladverliezend maar heeft in de winter decoratieve takken. Ik knot hem tot op de stam eind februari en gebruik zijn mooie twijgen voor het bloemschikken.

Zijn jonge bladeren zijn wit tot roze gekleurd en zijn ,qua kleur, zeer mooi bij bovengenoemde vaste planten

17-03-07

Plantaardig kussen

Groen steekschuim, soepel kippengaas, euonymus fortunei "Emerald Gaiety", euonymus fortunei "Emerald 'n Gold", zaaddozen van akelei en nigella damascena (juffertje-in-het-groen), polygonum enmos.

 

Het is altijd leuk vroegere klasgenoten op je open tuindagen te mogen ontmoeten. (zondag 11 juni 2006)

09:09 Gepost door Lieve in Sfeerfoto's Open Tuinen 2006 | Permalink | Commentaren (0)