30-04-07

Wat bloeit er nu in de tuin

 

Viburnum opulus "Roseum" Sneeuwbal, Gelderse roos

B 5/6 H 3/4. Inheemse bladverliezende struik met lichtgroen gelobd blad. De bolvormige bloeiwijze bestaat uit vele witte steriele bloemen. Deze viburnum draagt geen bessen. Ik snoei hem na de bloei anders wordt hij te groot voor onze border.

viburnum opulus  rosea,spirea vanhouttei   spierstruik,spirea japonica  goldflame

Spirea Japonica "Goldflame".

Bladverlizende struik die heel rijk bloeit. Heeft groengeel blad dat roze/rood uitloopt. In de vroege lente snoei ik hem tot bijna tegen de grond om mooi uit te lopen.Het groengeel blad heeft een heel aparte combinatie met de bloemen.

Spirea Vanhouttei : spierstruik.

Rijkbloeiende struik met sierlijke overhangende twijgen. H 3m . Bloei 5/6 .Deze struik wordt in onze tuin tweemaal als haag gebruikt, en ook als solitair. Ik snoei de uitgebloeide twijgen direct na de bloei.

28-04-07

Paeonia suffruticosa "Sitifukujin"

Paeonia suffruticosa "Sitifukujin" ,pioenboom heeft prachtig ingesneden blauwachtig blad. Deze heester is goed winterhard. Zelfs na de bloei is hij een mooie struik. Ik geef hem in de vroege lente een 1/2 emmer compost. Knip de uitgebloeide bloemen af voor ze zaaddozen vormen

op 23/4 in knop
Er ontluiken steeds meer en meer bloemen
Wat een mooi blad !
close-up

26-04-07

Clematis montana

Clematis montana "Pink Perfection" Bosdruif. Dit is onze vroegstbloeiende clematis in de lente Hij heeft een uitbundige bloeiperiode. De takken zijn overladen met lichte roodpaarse bloemen. In onze tuiin klimt hij in een prunus cerasifera "Nigra" (rode kerspruim). Deze bloeit in maart, juist voor de clematis, met licht roze enkele bloemen. De roze bloemen van de clematis zijn prachtig op de donkerbruinrode bladeren en twijgen van de prunus

Mooie kleurencombinatie : rose bloempjes van de clematis montana en het bruine blad van de prunus cerasifera "Nigra"

 

 

voorzijde border

 

achterzijde border