20-05-07

Een van de struiken die momenteel bloeit in de tuin : Physocarpus opulifolius “Diabolo”

 

Physocarpus opulifolius “Diabolo” of blaasspirea is een prachtige winterharde heester die bloeit eind mei begin juni met witte bloemen met een roze waas.Hij heeft mooi donker paars blad. De witte bloemen , die na de bloei mooie donkerrode zaaddozen geven , contrasteren prachtig met het donker blad dat zeer lang aan de struik blijft. De vele witte bloemen ontwikkelen zich in trossen over de hele lengte van de vele twijgen.. Physocarpus die bladverliezend is, heeft trouwens een mooie in lagen afschilferende schors. Het is een prachtige , gemakkelijke en winterharde plant, die als haag weinig gesnoeid wordt.. Ik gebruik de zaaddozen bij het bloemschikken.

Deze struik werd 8 jaar geleden in Engeland aangekocht tijdens een tweedaagse tuinreis met de Zonnige Tuin. Hier in combinatie met rosa "Geoff Hamilton"

Hier gebruikt als haag in de groententuin

Deze haag werd verleden jaar in de lente geplant

Als bodembedekker tussen de struiken heb ik geranium endressi gebruikt

close-up physocarpus opulifolius “Diabolo”

 

Meer info klik hier

09-05-07

Wat bloeit er nu ?

wisteria sinensis,paeonia mlokosewitschii,laburnum,cytisus praecox  boskoop ruby,paeonia mlokosewitschii  claire de lune

 
Laburnum : Gouden Regen
 
Winterharde bladverliezende struik die bloeit in mei met lange hangende gele bloemtrossen van circa 10/12 cm . Let wel de peulen van deze struik zijn giftig. De Laburnum wordt niet gesnoeid. Het mooiste ras voor de tuin is "Vossii", de trossen zijn nog iets langer.  De goudenregen houdt van voedselrijke, kalkrijke grond die niet te nat is.
 
 
.
Cytisus praecox "Boskoop Ruby" Brem.
 
Struik voor droge goed gedraineerde kalkarme grond. Wintergroen en wordt veel gebruikt door de bloemschiksters. Snoeien na de bloei.
 
 
 
 
Paeonia mlokosewitschii "Claire de Lune". Stevige plant met enkel enkelvoudige lichtgele bloembladeren en donkergele meeldraden. Prachtig donkergroen blad en rode stelen.  Claire de lune is een van de vroegstbloeiende pioenen.  Ik vind ze een van de mooiste enkelvoudige pioenen zowel qua blad als bloem.


Wisteria sinensis : Blauwe regen.

Winterharde vrij sterk groeiende klimplant met lange trossen bloemen van circa 25cm. Is bladverliezend en kan tot 15 meter lang worden. Bloeit liefst in de volle zon. Heeft een zomersnoei begin september en een voorjaarssnoei. Ruikt heel lekker. Zalig !!!!