24-09-07

Open Tuinen 2007

Wij danken van ganser harte de 831 volwassenen en 90 kinderen die dit jaar onze tuin bezochten. Nochtans waren de weersomstandigheden ronduit slecht : 3 regendagen,  maar qua belangstelling hadden we zeker niet te klagen. Er kwamen heel veel bezoekers uit alle uithoeken van het land , zelfs uit Noord-Frankrijk en Nederland. Wij vermelden hier graag ook onze sympathieke groep van Groei en Bloei uit Nederland .

Wij mochten dit jaar 3.418 Euro (136.720 Bef) overschrijven aan Poverello Tielt en het Belgo-Columbiaans Werk voor Kinderwelzijn (Tehuis voor straatkinderen Esta es mi Casa in Pereira , Columbia).Hartelijk dank aan al onze vrijwillige medewerk(st)ers tijdens de Open Tuindagen.

Vele tuinliefhebbers bezoeken de tuin ieder jaar, zelfs meer dan eens en dat doet deugd, het is een soort erkenning voor ons werk. Dank zij de Opentuindagen wordt onze tuinvriendenkring elk jaar uitgebreider . De meesten zijn dan ook gepassioneerde tuin- ,bloemschik- en/of natuurliefhebbers.

Wij hopen jullie in de toekomst nog veel te kunnen laten meegenieten door vele mooie foto’s van de tuin (tijdens de 4 seizoenen) op de site te plaatsen. Nog veel meer biedt de site de komende weken en maanden aan :

- plantencombinaties op kleur die tijdens de voorbije tuindagen zeer in de smaak vielen

- een aantal creaties uit de bloemschikgalerij

- een netelig probleem voor vele beginnende en/of onervaren tuinliefhebbers : eerste snoei van heesters en vaste planten en volgende snoeibeurten voor een 2de bloei of snoei voor bloeispreiding; aan de hand van foto’s  zullen wij trachten een en ander duidelijker te maken

- inlichtingen in verband met het kweken en snoeien van de tijdens de Open Tuindagen aangekochte planten worden graag per e-mail verstrekt. Klik “mail mij” dat zich bevindt bovenaan in de linker kolom van de site.

- tuinervaringen.

Veel tuin- en kijkplezier.

22:46 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.