30-09-07

Plantaardig kussen

 

Bloemstuk gemaakt op groene oasis waarop grote bergeniabladeren worden gestoken (zodoende blijft de oasis onzichtbaar ook wanneer de zaaddozen of bloemen bij het indrogen krimpen). Bloemen van phlomis fruticosa , de zaaddozen van nigella damascena en polygonumstokken. De zijkanten zijn bij dit bloemstuk afgewerkt met polygonumstokken, maar je kan eveneens een groot lint gebruiken of een bladapplicatie maken

29-09-07

Macleaya cordata "Kelway's Coral Plume" met Rosa "Charles Austin"

  
Begin juni

2de bloei 

Maycleaya cordata “Kelway’s Coral Plume “ (pluimpapaver) + de roos “Charles Austin . ».Om het even welke abrikoos-koperkleurige heesterroos zou prachtig zijn in combinatie met de pluimpapaver indien ze min of meer dezelfde hoogte hebben.

Rosa “Charles Austin” is een abrikooskleurige doorbloeiende roos die heerlijk geurt. Ze heeft een krachtige groeiwijze en bloeit minstens 3 maal in onze tuin tot de vorst invalt .

rosa Charles Austin

Macleaya cordata “Kelway’s Coral Plume” of pluimpapaver is een hoge kruipende goed winterharde vaste plant . Ze heeft mooie diep ingesneden stucturele blauw-groene bladeren met luchtige orange/roestbruine pluimen. De stengels hebben eveneens een oranje kleur. Ze woekert door ondergrondse uitlopers, maar deze kan je gemakkelijk verwijderen. Ik gebruik de pluimen ook in droogboeketten en snij ze af begin september.

24-09-07

Open Tuinen 2007

Wij danken van ganser harte de 831 volwassenen en 90 kinderen die dit jaar onze tuin bezochten. Nochtans waren de weersomstandigheden ronduit slecht : 3 regendagen,  maar qua belangstelling hadden we zeker niet te klagen. Er kwamen heel veel bezoekers uit alle uithoeken van het land , zelfs uit Noord-Frankrijk en Nederland. Wij vermelden hier graag ook onze sympathieke groep van Groei en Bloei uit Nederland .

Wij mochten dit jaar 3.418 Euro (136.720 Bef) overschrijven aan Poverello Tielt en het Belgo-Columbiaans Werk voor Kinderwelzijn (Tehuis voor straatkinderen Esta es mi Casa in Pereira , Columbia).Hartelijk dank aan al onze vrijwillige medewerk(st)ers tijdens de Open Tuindagen.

Vele tuinliefhebbers bezoeken de tuin ieder jaar, zelfs meer dan eens en dat doet deugd, het is een soort erkenning voor ons werk. Dank zij de Opentuindagen wordt onze tuinvriendenkring elk jaar uitgebreider . De meesten zijn dan ook gepassioneerde tuin- ,bloemschik- en/of natuurliefhebbers.

Wij hopen jullie in de toekomst nog veel te kunnen laten meegenieten door vele mooie foto’s van de tuin (tijdens de 4 seizoenen) op de site te plaatsen. Nog veel meer biedt de site de komende weken en maanden aan :

- plantencombinaties op kleur die tijdens de voorbije tuindagen zeer in de smaak vielen

- een aantal creaties uit de bloemschikgalerij

- een netelig probleem voor vele beginnende en/of onervaren tuinliefhebbers : eerste snoei van heesters en vaste planten en volgende snoeibeurten voor een 2de bloei of snoei voor bloeispreiding; aan de hand van foto’s  zullen wij trachten een en ander duidelijker te maken

- inlichtingen in verband met het kweken en snoeien van de tijdens de Open Tuindagen aangekochte planten worden graag per e-mail verstrekt. Klik “mail mij” dat zich bevindt bovenaan in de linker kolom van de site.

- tuinervaringen.

Veel tuin- en kijkplezier.

22:46 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0)

11-09-07

29 Juli onze laatste Open Tuindag van 2007

Sorry, het heeft een heel tijdje geduurd voor ik jullie nog een beetje kon vertellen over onze laatste open tuindag van 2007. Wij hadden gehoopt dat het die dag mooi weer zou zijn zoals de voorgaande dagen, maar dit was helaas niet het geval. Alhoewel ! Het hield op met regenen om 13.00 uur precies toen onze eerste bezoekster voor de poort stond en daarna was het alleen maar betrokken. Maar ja, mooi weer is wat anders. 128 volwassen en 16 kinderen bezochten de tuin Een zeer interessant publiek dat soms van de andere uithoek van België gekomen was. Het is inderdaad zo dat dit jaar vele mensen die de site bezoeken ook de tuin bezocht hebben. Anderen dan hebben de site leren kennen dank zij hun bezoek aan de tuin.Hierna enkele sfeerbeelden

Onze 1ste bezoekster uit Aalter doorliep niet alleen verscheidene keren de tuin, maar maakte ook een filmreportage

Het doet altijd plezier als je bepaalde mensen meer dan eens terug ziet in de tuin.Zij hebben geen ongelijk want een tuin ziet er iedere maand anders uit

Dit is een lang verhaal ! Parking op weide aan de overkant wegens wijziging circuit wielerwedstrij

15uur
 
Goedele Van Laer is niet alleen kreatief met klei, maar zij is het ook met bloemen

2 trouwe jaarlijkse bezoekers

Mr. Desmedt, lesgever Velt en bestuurslid Velt Nationaal, en Marie-Paule bestuurslid Velt , Pedevallei

Gedeelte van "The Secret Garden"

 

Sonja Hanon " Hortualis", ikzelf en Denise Jacobs "Ter Heyveld" op bezoek in de tuin

Bloemstukjes gemaakt door onze bloemschikster Livine. Opbrengst gaat integraal naar Poverello Tielt. Dank U wel Livine

Een van de bloemstukken in de bloemschikgalerij

09:51 Gepost door Lieve in Sfeerfoto's Open Tuinen 2007 | Permalink | Commentaren (0)