23-02-08

Rosisgarden

Tuin van Rosita en Jean-Pierre Vervenne in het maartnummer van “Bloemen en Planten”.

 

Verleden jaar in juli  werden onze vrienden Rosita en Jean-Pierre  door Modeste Herwig gecontacteerd om foto’s te mogen maken van hun siertuin.  Ze zocht namelijk fotomateriaal voor haar nieuwste boek “Kleurrijk”.  De fotosessie duurde zowat anderhalf uur.  Modeste Herwig zou ook foto’s bezorgen aan de redacties van gespecialiseerde tijdschriften.  De afgelopen maanden nam Laurence Machiels  van het tijdschrift “Bloemen en Planten”  een interview af van Rosita en Jean-Pierre.  Dit resulteerde in een boeiend en interessant artikel.  Ik heb het zopas gelezen en kan het jullie zeker aanbevelen.  Prachtige foto’s en boeiend verteld.  Dus allen naar de winkel om “Bloemen en Planten” te kopen.  

Bezoek zeker eens hun sites en blogs :

http://www.rosisgarden.be

http://rosisgarden.skynetblogs.be

http://rosisgarden-fr.skynetblogs.be

http://jariweb.aceboard.fr

  

17-02-08

Bloemschikcompositie met narcissen

 
Lenteschikking met narcissen, twijgen van salix udensis "Sekka (bandwilg) en skimmia x confuse "Kew Garden". De gesloten narcissen heb ik in de tuin geplukt, geschikt in een vaas met lauw water en geplaatst in de verwarmde woonkamer.  Na een dag waren de narcissen open.
  
Kransen gemaakt met de twijgen van de bandwilg.  Je neemt liefst de minst gedraaide en niet bandvormige twijgen.  Deze kan je best gebruiken in een bloemschikcompositie. Wees zeer voorzichtig want de katjes vallen er nogal rap af.
Close-up van salix undensis "Sekka"

Hybriden Helleborus orientalis

Helleborus orientalis

 

Deze verschillende helleborussen zijn eigen zaailingen, die geen eigen naam hebben maar die we gewoon helleborus orientalis hybriden noemen.  Sommige helleborussen mogen zich in onze tuin  ter plaatse uitzaaien, sommige zaaddozen oogst ik om ze elders te zaaien.  De zaailingen staan gewoonlijk het volgend jaar bovengronds (na ongeveer 10 maanden). Na 3 à 4 jaar heb je bloemen.  Deze bloemen gelijken niet altijd op de moederplant  en zijn dikwijls zeer verschillend.  Dit hebben we te danken aan de hommels en bijen die van plant tot plant vliegen en er voor zorgen dat iedere plant toch een beetje anders is, dat ze uniek is.  Dat is het leuke eraan je weet nooit hoe de zaailingen eruit gaan zien..