06-07-08

3-DAAGSE TUINREIS NAAR NORMANDIË MET DE ZONNIGE TUIN OPWIJK

 

Vrijdag 20 juni 2008

 We vertrokken richting Caen om 6.00u  (510km)

 
 
 

Le Pont de Normandie is een tuibrug die de Seine overspant  en de havenstad Le Havre (Seine Maritime) met Honfleur (Calvados) verbindt . De lengte bedraagt 2.143,21 meter. Na een bouwtijd van 7 jaar werd de Pont de Normandie op 20 januari officieel voor het verkeer geopend.

Om 14.15u kwamen we aan in onze eerste tuin : "Jardin des Plantes et Jardin Botanique de Caen"

In het hartje van de stad en in de nabijheid van het kasteel en de universiteit werd de "Jardin des Plantes" en "le Jardin Botanique" van Caen aangelegd op de terreinen van  een voormalige steengroeve.  Vooraan bevinden zich de botanische tuin met de Normandische flora (1.000 soorten); 600 verschillende medicinale en thematische planten; tuinbouwcollecties (700 verschillende soorten); rotstuinen en  siermuurtjes ,beplant met 1500 verschilende soorten dwergplanten, en  beekjes

In de serre en orangerie gedijen er 1500 verschillende soorten exotische planten.  In het bovenste gedeelte  bevindt zich het openbaar park  gekend voor de mooie mozaïekcultuur  met o.a. de bekende vlinder, het embleem van de tuin.  Er zijn ook verschillende merkwaardige en zeldzame oude bomen aangeplant.

 

 

 


 

Door de hitte en verdamping in de orangerie zijn de foto's van mindere kwaliteit.

Rond 14u kwamen we aan in  onze 2de tuin :

La Colline aux Oiseaux

Hier ontdekt de bezoeker : de grote Rozentuin met 15.00 rozen, met een collectie van 570 verschillende variëteiten ; de tuin aangelegd in 1994 t.g.v. de Vredesfloreade; de tuin van de verbroederde steden; het labyrint; het panoramisch uitzicht op Caen; Normandië in miniatuur, de vasteplantentuin; de heide en dahliatuinen. Veel te veel om te bewonderen tijdens de beperkte tijd die we hadden.  Ik ben trouwens veel te lang blijven fotograferen in de rozentuin. Ik heb ten zeerste  genoten van al die mooie geurende rozen in de rozentuin en van de prachtige borders in de vasteplantentuin. 
 
   


 

15:51 Gepost door Lieve in Tuinbezoek elders | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.