07-07-08

3-DAAGSE TUINREIS NAAR NORMANDIË MET DE ZONNIGE TUIN OPWIJK ( Zaterdag)

Zaterdag 21 juni 2008

We vertrokken om 9.00u stipt richting Honfleur (63km). Rond 10.00u kwamen we aan in de “Jardin des Personalités” te Honfleur.

Le Jardin des Personalités bestaat sinds 2004 en werd geïntegreerd in het reeds bestaande park van 10 hectaren.  Als je een wandeling maakt in deze zeer originele tuin, merk je zeker veel standbeelden van personaliteiten die in Honfleur geleefd hebben en in de geschiedenis van dit stadje een rol hebben gespeeld

Men vindt er o.a. de standbeelden van Charles Baudelaire, Claude Monet, Eugène Boudin, Alphonse Allais en zo vele anderen.

  

 

 

 


 
Om 11.15u werden we verwacht in "Naturospace (Tropische vlindertuin)".
Het is een van de grootste tropische vlindertuinen in Frankrijk met een constante temperatuur van   28 °.  Het is moeilijk te zeggen wat er het mooist is : de vlinders, de exotische planten, de bloemen of de cloebia gouldiae.  Er zijn heel veel exotische planten zoals de orchideën, ananasboom, bourgainvillea’s, palmen, de vanille plant  en nog zovele andere, afkomstig uit  de hele wereld. En wat een prachtige vlinders!  Wij konden met heel veel moeite toch de grote  blauwe Morphos fotograferen.  De menselijke aanwezigheid schrikte sommige vlinders geenszins af want ze streken zomaar op je hoofd of schouder neer. 

 

Om 12.00u was er een stadsbezoek met vrije eetgelegenheid.  Echt een aanrader om een visschotel te eten in dit havenstadje.

  

Honfleur :

De oude haven omgeven door de schilderachtige smalle huizen en de Lieutenancy- en St. Stephen’s kerk zijn ongetwijfeld de blikvangers wanneer je voor het eerst Honfleur bezoekt.  Honfleur heeft altijd veel dichters en schilders geïnspireerd.  Vanaf de 18 eeuw maar bijzonder in de 19 eeuw kwamen vele schilders het romantisch middeleeuws havenstadje schilderen.  Het is er aangenaam slenteren in de steegjes en  lunchen in de pittoresque restaurantjes, of je kan er lekker genieten op een terrasje aan de haven van de Seine.

 

  
  
  


 
 

 
   


 
 

Om 15.30u vertrokken we naar de cidrerie "Manoir d’Apreval" gelegen op 5 km van Honfleur en 10 km van Deauville.

Meer inlichtingen :  www.apreval.com

Wij mochten er degusteren en werden ingewijd in de geheimen van de fabricage van cider en calvados.  In Frankrijk wordt cider vooral geproduceerd in Normandië en Bretagne.

Cider is een drank die bekomen wordt door de natuurlijke fermentatie van een mengsel van appelsappen.

Fabricageproces :

Oogsten van de appels, verpulveren en persen, filtratie, fermentatie en het bottelen.

Calvados is een op cognac gelijkende sterke drank (40°) verkregen door het distilleren van appelcider.

Na de degustatie vertrokken we terug naar Caen voor ons diner, dat altijd zeer lekker en verzorgd was.  Maar het bestuur had nog een aangename verrassing in petto, we keerden terug langs (wel langere weg maar mooie kuststreek) Deauville , Villers-sur-mer .....

 
 
 


 
 
    
 

21:09 Gepost door Lieve in Tuinbezoek elders | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.