31-07-08

PHUOPSIS STYLOSA PERZISCHE KRUISJESPLANT

Phuopsis stylosa, Perzische kruisjesplant, caucasion crosswort  (foto's)

31.05.2008 223.jpg

H. 20 cm
Phuopsis is een snelgroeiende bodembedekker met roze geurende bloempjes. Ze lijken een beetje op lievevrouwbedstro maar dan in het roze.  De liggende stengels kunnen grote matten vormen.  De kleine roospaarse bloemen in bolvormige bloeiwijze , verschijnen de hele zomer door. De vlinders zijn gek op deze leuke en langbloeiende tuinplant.
Standplaats : In de zon op een doorlatende kalkhoudende of normale tuingrond, niet te rijk aan voedsel.  Mits voldoende zon gedijt deze plant ook onder bomen en struiken.

 

Vermeerderen : delen.
Hij is door zijn wekenlange bloei met geurende bloemen een waardevolle plant voor de voorzijde van een zonnige border

31.05.2008 222.jpg

 

22-07-08

Open Tuinen zondag 29 juni 2008

OPEN TUINDAG OP ZONDAG 29 JUNI 2008.
Het was nog geen 10 uur toen de eerste tuinbezoekers al voor de poort stonden.  Het was schitterend weer.  Een prachtige dag om de tuin te bezoeken.
We mochten 327 volwassen bezoekers en 21 kinderen verwelkomen die van heinde en verre gekomen waren.
Hierna vele sfeerfoto's


 

 
 
 
Meer foto's op de franstalige site

11:45 Gepost door Lieve in Sfeerfoto's Open Tuinen 2008 | Permalink | Commentaren (0)

21-07-08

 

OPEN TUINDAG OP ZATERDAG 28 JUNI 2008

 

Sorry,  door de komst van onze Griekse Cyprioten (Friendship Force),heeft het een tijdje geduurd voordat ik jullie  de sfeerfoto’s kon doormailen.  Op zaterdag mochten we 101 volwassen bezoekers en 4 kinderen verwelkomen.  Onze eerste bezoekers trotseerden alweer  het druilerig weer maar gelukkiglijk waren er geleidelijk aan opklaringen.  De opkomst op zaterdag is altijd zeer miniem. Maar .... zo mochten we een Fransman verwelkomen die speciaal naar België gekomen was om Rosi’s garden , de rozentuin Coloma in St.-Pieters-Leeuw en onze tuin te bezoeken.  Ook Nederlanders die terugkeerden uit het zonnige Zuiden bezochten onze tuin op de terugweg.  Nieuwsgierig om de tuin, die ze al zo vaak virtueel bezocht hadden, nu ook ter plaatse te bekijken.  En dan al die enthousiaste mensen die de tuin al kenden van de site zoals ze vertelden . Er zijn er al verscheidene die gemaild  of  gebeld hebben om te laten weten dat ze volgende zondag nog