18-09-08

KRANS GEMAAKT VAN DENNENAPPELS

KRANS MET DENNENAPPELS

 

De basis van deze dennenappelskrans is een brede krans gemaakt van (zilver)berkentwijgen (twijgen die gesnoeid worden  in de herfst-winter na de bladval).   Vervaardig de krans vrij plat en breed.  Je bindt enkele twijgen tesamen met binddraad tot dikke reepjes en vormt er een kleine cirkel mee.  Je voegt er nog andere twijgen aan toe tot  je de gewenste vorm  bekomt..Zo bepaal je zelf de grootte van je krans. Daarna kleef je de dennenappels met het warme lijmpistool op de krans. Blijf even drukken tot het goed kleeft.  De mooie nuance en kleur bekom je door de dennenappels in alle richtingen te leggen.  De gaatjes kan je eventueel opvullen met korst- of ander mos.

Je kan er eventueel een bol in eucalyptus opleggen.  De bol op de foto werd 5/6 jaar geleden gemaakt en heeft nu een prachtig patine.

    

krans van dennenappels
krans van dennenappels
Krans met dennenappels
Krans met dennenappels
Krans met dennenappels

06-09-08

OVALE LAVELDELKRANS 3 MAAL ANDERS

Ovale lavendelkrans

 

 

Het geraamte of frame van de ovale krans is vervaardigd met twijgen van de zilverberk.  Je kan eveneens  wilgentwijgen gebruiken.  Het voordeel van een zelfgemaakte krans is dat jij zelf de breedte, de vorm  en de lengte van je krans bepaalt.  Als de krans beëindigd is worden de lavendeltwijgen op de krans gebonden met groene bloemschikdraad.  Werk zeer compact zodat je bij het drogen van de lavendeltwijgen het frame niet ziet. 

Deze ovale lavendel is  heel mooi , zelfs zonder bloemstuk en houdt zeer lang.  Deze krans werd 2 jaar geleden vervaardigd. Bekijk ook eens de ronde lavendelkrans.

Plaatsen bloemstuk :

Prik met enkele satéstokken een stuk droge  (groen of grijs) oasis vast  aan de onderkant van de krans.  De oasis wordt best versterkt met een stukje kippengaas voor de stevigheid.  Indien je natte oasis gebruikt, omwikkel deze dan met plastiek.  De euonymus “Emerald and Gold” en de zaaddozen van de papaver drogen ook mooi in zonder water.  De bloemen bovenop steek je in plastieken pipetjes die je in het steekschuim klemt, zo drogen ze niet te gauw uit en kan je altijd water  bijvullen.De bolkaarsjes en appeltjes worden op dikke bloemschikdraad gestoken.  Verwarm eerst de draad alvorens hem in de kaarsjes te prikken.

 

    
 


21:41 Gepost door Lieve in Bloemschikken | Permalink | Commentaren (0)

03-09-08

Enkele foto's van de tuin tijdens de maand juni

 

  

 

 

 

22:20 Gepost door Lieve in Tuin in de zomer | Permalink | Commentaren (0)