04-10-08

Bezoek aan Amoena in Hoves

Zaterdag 23 augustus bezochten we met de VVPV, regio pajottenland “Amoena” tuin van Guy Vandesande en Francis Peeters.  De tuin is gelegen in Hoves bij Edingen.  Francis Peeters is een van de vaste medewerkers van het tuinprogramma “Jardins et Loisirs”.

Francis gaf ons met veel humor een zeer deskundige rondleiding in het Nederlands.  

In feite bestaan er 2 tuinen : de eerste die jaren geleden werd aangelegd en een tweede tuin die op een totaal andere leest werd geschoeid.  Kijk en geniet u zelf maar.

 

 
 
Verwelkoming door Francis Peeters en Guy Vandesande
 
 
 
Uitleg door Guy over de tuin en hier in het bijzonder over de hostas.  Deze grote hostas weerstaan zonder problemen, wegens hun dikke bladeren, aan slakken.  Zoals u kunt opmerken zijn er vrij veel gaten in, maar deze zijn te wijten aan de oorwormen.  Om deze te vermijden plaatst u tussen de planten kleine potjes gevuld met stro, waarin ze 's nachts zullen komen schuilen. Daags nadien plaatst u ze bij planten met bladluis.
 
 
 


 
De tuin bevat ongeveer 30 verschillende soorten crocosmia, waaronder de prachtige crocosmia "Star of the East". Deze crocosmias gedijen in volle zon, alhoewel half-schaduw aan te raden is want in volle zomer verlangen ze veel vocht. 
 

 
Mooie combinatie : rudbeckia en choisy ternata
 

 

 
Geniet mee van deze prachtige witte tuin.
 

 
 
Mooie borders en eilandjes gescheiden door brede slingerende paadjes in gazon.Nieuw gedeelte van de tuin maar helemaal anders opgevat als de 1ste tuin.  Zeer modern met zelfs een Japanse noot, kleine coniferen, veel grassen, ook vrij veel bijzondere eenjarigen, mooie zeldzame struiken en bomen.  In deze tuin worden lavakorrels gebruikt als drainage en onkruidwerend.

 

 
 
Enkele van de vele mooie combinaties

00:04 Gepost door Lieve in Tuinbezoek elders | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.