09-11-08

Kersthappening Hospitaal Oud St.Jan, hartje Brugge

vrijdag 21 tot en met zondag 30 november 2008 - van 10 tot 18 uur

* Christmas around the world *

 

Fleurige ideeën | stemmige woondecoraties | romantische tafels | lumineuze kerstbomen | ouderwetse charme | originele cadeautjes | gebracht door gekende toparrangeurs en decorateurs

KERSTGENIETEN IN STIJL DE KERSTHAPPENING in Brugge is dé beurs voor liefhebbers van kerstsfeer, decoratie en bloemen.

Dagelijks doorlopend demonstraties bloemschikken. Talrijke exposanten tonen u de mooiste feestideeën. Een bezoek aan de Kersthappening is puur genieten. Kom in de stemming voor de feestelijkste maand van het jaar op deze sfeervolle locatie in hartje Brugge. De Kersthappening groeide doorheen de jaren uit tot één van de meest klassevolle ‘Kerst’ events van de lage landen en dit onder impuls van het wereldwijd gerenommeerd tijdschrift voor bloemschikliefhebbers, Fleur Creatief. Een ruim aanbod aan (groen)workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties vormen het inspirerende hart van deze Kersthappening en bij de feestelijk gedecoreerde stands vind je vast en zeker hét ideale geschenk voor onder de Kerstboom thuis!!

We nodigen je uit om inspiratie op te doen op onze sfeervolle Kersthappening in het prachtig gerenoveerde hospitaal Oud Sint-Jan, hartje Brugge. Wees welkom en geniet... !

BLOEMSIERKUNST

Nog meer dan de voorbije jaren wordt het een bruisend festijn voor de bloemschikliefhebbers. Tal van bloemenarrangementen tonen nieuwe technieken en bloemen in diverse stijlen. Bloembinders van het team van Fleur Creatief en andere bekenden laten je met volle teugen genieten van feeërieke kerstcreaties. Enkele primeurs, om u te doen watertanden...

LET THERE BE LIGHT !

Moniek Vanden Berghe, Geert Pattyn, Ivan Poelman, Jan De Ridder en Stef Adriaenssens werken samen in het bijzonder thema 'Let there be light'. Licht wordt namelijk geassocieerd met succes en hoop en verlichting - in de meest brede zin van het woord - speelt een belangrijke rol tijdens de kerstperiode.

ETERNAL CIRCLES

Bloemsierkunstenaar Tomas De Bruyne en fotograaf Kurt Dekeyzer slaan opnieuw de handen in elkaar om een uitzonderlijk project te realiseren op de Kersthappening in Brugge. Naast een hoogstaande zaaldecoratie van de hand van Tomas De Bruyne zullen beiden hun nieuwste product voorstellen. Het grote succes van ‘Eternal Circles’ en de grote vraag naar dit bijzondere florale werk zijn de aanzet geweest om het concept van ‘Eternal Circles’ meer toegankelijk te maken voor het brede publiek door de introductie van een luxebox. De box ‘Eternal Circles’ wordt geen ‘kunstbox pur sang’ maar wil veeleer een giftbox zijn met wenskaarten van het werk van Tomas in harmonie met een smaakvolle bundeling van filosofische reflecties op de gang van het leven.

ROMANTISCHE ROZEN

Floriste An Desmet is geen beginneling in het vak. Samen met haar man bouwde ze een oude weverij met een hectare grond om tot een atelier met de naam 'De Egelantier', wat verwijst naar een oude roos. Rozen zijn dan ook haar lievelingsbloemen. Voor haar zijn bloemen geschenken met een symbolische waarde, ze vertalen emoties en hebben een betekenis, meer dan alleen maar mooi te zijn. Op de kersthappening maakt ze een exclusieve tafeldecoratie met 'David Austin' rozen.

KERSTKRIBBEN (uit privécollectie)

Op de Kersthappening zullen de 200 mooiste stuks uit een privé-verzameling Kerstkribben te bewonderen zijn. De beelden variëren van drie millimeter tot dertig centimeter en werden gemaakt uit de meest diverse materialen: papier, karton, keramiek, hout, plaaster, metaal, porselein. De creativiteit kent geen grenzen: de armen uit het zuiden gebruiken riviersteentjes, maïsbladeren en allerlei herbruikbare materialen om typische taferelen te realiseren die de universele boodschap ‘Vrede op aarde‘ een eigen cultuurgebonden dimensie geven. De verzameling bevat unieke exemplaren van volkskunst, getekende kunstwerken uit vijf continenten en enkele antieke stukken uit de 18de en 19de eeuw.

HEILIGE HUISJES

Nadine Van Acker, is bij het FC jongerenteam bekend om haar creaties met wilgentenen. Voor dit event creeërt zij exclusieve kersthuisjes gevlochten in wilg op een metalen houder met een dakje in lood of uit hout.

CADEAUDORP

In het cadeaudorp vindt eenieder beslist zijn gading. Vrolijk gedecoreerde verkoopstanden stellen hun allernieuwste kerstcollecties voor. Originele cadeautjes voor onder de kerstboom vind je hier !

18:48 Gepost door Lieve in Bloemschikevenementen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.