29-01-09

Mooie plantencombinatie met crinum x powellii, spirea Japonica "Goldflame", lavatera olbia en salix integra "Hakuro Nishika"

mooie  roze plantencombinatie

De roze kleur van de nieuwe bladeren van salix integra "Hakuro Nishika", combineren wondermooi met crinum x powellii evenals met de bloemen van lavatera olbia en spirea Japonica Goldflame

28-01-09

Lysimachia clethroides, wederik (foto)

Lysimachia clethroides

 

Lysimachia clethroides, wederik

 

H 70 cm Bloei 7/8/9

Standplaats : vruchtbare vrij vochtige grond, zon H/S.

Het is een prachtige borderplant vanwege de vorm van de bloemaren.  Breiden zich uit door middel van ondergrondse worteluitlopers.  De witte bloempjes zitten dicht bij mekaar en de bloeiaren lopen uit op een spitse punt.  De bloeiaren hagen sierlijk voorover.   Het zijn sterke en gemakkelijke vaste planten die goed gedijen in vochtige humusrijke kleigrond.   In de herfst kleurt het blad naar geel bruin.  Zeer mooi in boeketten.

Vermeerderen : delen of scheuren.

 

 

CRINUM X POWELLII (foto)

crinum powellii

 

Crinum x powellii, haaklelie, la crinole

 

H 50/80 cm  Bloei 7/9

Uit het hart van de bladrozet komt een dikke bloemstengel die tot 8/9 bloemen kan dragen.  Het vrij dik blad is zwaardvormig en vrij lang (1m).  Spijtig genoeg is het blad een lekkernij voor slakken.  De bloemen die op lelies lijken bestaan in  roodpaars en wit.

Ze bloeien graag in een humusrijke doorlatende kleigrond en in de zon wanneer ze in volle grond staan. Bij de aanplant van dit bolgewas zorg er dan voor dat hij maar lichtjes bedekt is. Tot op heden is de crinum die in onze tuin in volle grond staat en die een prachtige kluit vormt nog niet bevroren.  Ik bedek hem eerst met veel compost en bladeren.  Afwachten wat het dit jaar zal zijn (vorst -9/11).  (oktober 2010 De plant is niet bevroren en heeft dit jaar nog mooier gebloeid dan ooit)

Als crinum in pot staat, zet hem dan op een zonnige plek en geef hem in de zomer regelmatig water met voedsel.  In de herfst moet u hem beslist droger houden.  Voor de eerste vorst zet u de pot op een lichte en koele plaats en mag u de crinum  zeker niet meer voeden.

 

crinum x powellii,terrasplant,bolgewas

 

crinum x powellii,terrasplant,bolgewas

19-01-09

OPEN TUINDAGEN 2009

OPEN TUINDAGEN 2009

Wij nemen voor de 9de  keer deel aan de Open Tuindagen. Vorig jaar mochten we 977 volwassen bezoekers en 49 kinderen verwelkomen

WAAR EN WANNEER?   

Familie Baeyens-Pots Bosstraat 68 B 1742 Ternat (Sint Katherina-Lombeek)   GSM 0496/304112

Website: http://lievesgarden.skynetblogs.be

  • 14 juni 2009 van 13 u tot 19 u
  • 27 en 28 juni 2009 van 10 u tot 18 u 

 INKOM OPENTUINDAGEN  

2.00 Euro/persoon integraal t.v.v. Tehuis voor straatkinderen Esta es mi Casa in Pereira (Belgo-Columbiaans Werk voor Kinderwelzijn vzw ) en Poverello Tielt.   Verkoop van zelfgekweekte vaste planten integraal t.v.v. Poverello Tielt . Gratis koffie, thee met koekjes en frisdrank aangeboden door de tuineigenaars .

 Groepen min 20 personen (juni, juli, augustus) na telefonische afspraak. Inkom 3.00 Euro (geleid bezoek, koffie, thee met koekjes, frisdrank inbegrepen) tevens integraal voor onze goede werken

Evenementen:

Keramiek voor in de tuin, demonstraties modelleren met klei,  bloemschikken en composteren

 

Bewegwijzering:

E40 afrit 20: richting Ternat-Edingen, spoorweg (station Ternat) over en aan eerste verkeerslichten rechts. Kerk St-Katherina-Lombeek voorbij rijden, aan rondpunt links, nog enkele km rechtdoor tot T-kruispunt, rechts (Bosstraat)

 

Resultaten 2008 klik hier

 

19:55 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0) | Tags: open tuindagen 2009