29-04-09

Clematis “Fireworks” (foto)

 

Clematis "Fireworks"

 

Clematis “Fireworks”

 

Clematis “Fireworks” behoort tot de Patens groep en plaatst u best in de half-schaduw/zon.  Deze clematis bloeit  half mei/ begin juni en heeft een tweede bloei in augustus/september indien u de plant terugsnoeit na de eerste bloei. Deze klimplant met vrij grote violetkleurige bloemen met paarse strepen  kan een hoogte bereiken van 250 tot 300 cm.  Snoeien eind februari begin maart tot op 100cm.  Mooie combinatie met de blauwe bessen van mahonia “Charity”.

 

27-04-09

8ste bloemen - en plantenmarkt BuSO Don Bosco Halle

8ste bloemen - en plantenmarkt en 

tuingarnituur in BuSO Don Bosco Halle

(Vlaams-Brabant)

zondag 3 mei 2009 tussen 9 en 17 uur

op de grote speelplaatsen van de school aan de Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle.

Er is een groot aanbod van éénjarigen en vaste planten, buxussen, cactussen, rotsplanten, bloemschikken, tuingarnituur en tuinideeën.
De opbrengst gaat naar het sociaal fonds van de school ter ondersteuning van kinderen met een financieel moeilijke thuissituatie.
Met deelname van ‘VVPV Pajottenland’

De inkomprijs bedraagt 1, 50 euro (kinderen tot 16 jaar gratis)
 
Er is een ruime gratis parking.

De Oud-leerlingenbond van het BuSO zorgt voor een drank- en eetstand.
Info: Jos Walravens – 02/356.13.38. (privé) of via e-mail walravens.jos@skynet.be

Wij zullen er ook aanwezig zijn met zelfgekweekte vaste planten en struikjes in pot . De verkoop is intergraal ten voordele van Poverello Tielt (stand 25/26)

23:11 Gepost door Lieve in Tuinevenementen | Permalink | Commentaren (0)

23-04-09

Sorbaria, lijsterbesspirea

sorbaria

 

 

Sorbaria sorbifolia, lijsterbesspirea

 

Struikje met 20 cm lange rechtopstaande witte pluimen.  Bloei : juni/augustus

Sorbaria’s vormen een groot aantal uitlopers die zo snel mogelijk moeten worden verwijderd anders breidt de struik zich te sterk uit.  

Jaarlijkse snoei : begin voorjaar. 

Standplaats : z/hs

21-04-09

Delen van waterlelie.

 

Wanneer de bladeren van de waterlelie zich naar boven drukken  en rechtop staan dan moet de waterlelie gedeeld worden.  Haal de mand uit de vijver .  Snijd de  wortelstok  in stukken en knip ook een gedeelte van de wortels af.  Plant stukken met mooie groeipunten in manden.  Laat de snijvakken van de holle wortelstok goed drogen  of smeer ze in met houtskool zodat de wortels niet kunnen rotten.  Gebruik de grote manden speciaal voor waterlelies en leg beneden een dun doek, vul de helft van de mand met speciaal  waterlelieaarde, plant de waterlelie  en druk goed aan.  Strooi de mand vol met grind en plaats hem terug in de vijver.  Plaats hem meteen  niet te diep  dat kan je pas na een maand , anders maakt de waterlelie lange stelen  in plaats  van  zijn energie te steken in de wortelstok.  Midden/eind april is het geschikte moment voor dit werkje.

 

Waterlelie

21:12 Gepost door Lieve in Vijver | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vijver, waterlelie, delen waterlelie