27-04-09

8ste bloemen - en plantenmarkt BuSO Don Bosco Halle

8ste bloemen - en plantenmarkt en 

tuingarnituur in BuSO Don Bosco Halle

(Vlaams-Brabant)

zondag 3 mei 2009 tussen 9 en 17 uur

op de grote speelplaatsen van de school aan de Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle.

Er is een groot aanbod van éénjarigen en vaste planten, buxussen, cactussen, rotsplanten, bloemschikken, tuingarnituur en tuinideeën.
De opbrengst gaat naar het sociaal fonds van de school ter ondersteuning van kinderen met een financieel moeilijke thuissituatie.
Met deelname van ‘VVPV Pajottenland’

De inkomprijs bedraagt 1, 50 euro (kinderen tot 16 jaar gratis)
 
Er is een ruime gratis parking.

De Oud-leerlingenbond van het BuSO zorgt voor een drank- en eetstand.
Info: Jos Walravens – 02/356.13.38. (privé) of via e-mail walravens.jos@skynet.be

Wij zullen er ook aanwezig zijn met zelfgekweekte vaste planten en struikjes in pot . De verkoop is intergraal ten voordele van Poverello Tielt (stand 25/26)

23:11 Gepost door Lieve in Tuinevenementen | Permalink | Commentaren (0)

21-04-09

Delen van waterlelie.

 

Wanneer de bladeren van de waterlelie zich naar boven drukken  en rechtop staan dan moet de waterlelie gedeeld worden.  Haal de mand uit de vijver .  Snijd de  wortelstok  in stukken en knip ook een gedeelte van de wortels af.  Plant stukken met mooie groeipunten in manden.  Laat de snijvakken van de holle wortelstok goed drogen  of smeer ze in met houtskool zodat de wortels niet kunnen rotten.  Gebruik de grote manden speciaal voor waterlelies en leg beneden een dun doek, vul de helft van de mand met speciaal  waterlelieaarde, plant de waterlelie  en druk goed aan.  Strooi de mand vol met grind en plaats hem terug in de vijver.  Plaats hem meteen  niet te diep  dat kan je pas na een maand , anders maakt de waterlelie lange stelen  in plaats  van  zijn energie te steken in de wortelstok.  Midden/eind april is het geschikte moment voor dit werkje.

 

 

 

21:12 Gepost door Lieve in Vijver | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vijver, waterlelie, delen waterlelie

17-04-09

Persicaria campanutata, "album" duizendknoop(foto)

 

 

 

Persicaria campanulata “album” duizendknoop

 

H. 80 à 90 cm. Standplaats z/hs.

Deze persicaria is een goede bodembedekker die kan woekeren. Geef deze duizendknoop een plaats tussen planten die hem een beetje kunnen ondersteunen.  Ik gebruik hem soms als  weefplant.  De lichtroze bloempjes verschijnen vanaf juli tot oktober.  Deze persicaria heeft mooie generfde bladeren en de bloemen bestaan uit kleine bleekroze klokjes.  Zoals zijn soortgenoten houdt persicaria campanulata van vochthoudende grond.

 

persicaria campanutata

 

 

14-04-09

Clematis “Omoshiro” (foto)

Clematis “Omoshiro”

 

Het is een Japanse variëteit die behoort tot de Patens groep.  Deze clematis bloeit  half mei/ begin juni en heeft een tweede bloei in augustus/september indien u haar terugsnoeit na de eerste bloei . Clematis “Omoshiro” heeft trouwens na de bloei mooie pluizen die ik gebruik voor mijn bloemstukken. Deze klimplant heeft vrij grote wit-roze bloemen van 12 à 15 cm grootte en kan een hoogte bereiken van 250cm.  Snoeien eind februari begin maart tot op 100cm