08-06-09

De tuin in juni

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

 

Voor meer foto's klik hier

21:07 Gepost door Lieve in Tuin in de zomer | Permalink | Commentaren (0)

Open Tuindagen 2009

 

Open tuinen 2009

Fam. Baeyens-Pots - Lievesgarden

Bosstraat 68 B, 1742 Ternat (St. Katherina Lombeek)

---------------------------------------

nodigt U van harte uit op het “Open Tuinen-weekend 2009” op 14 juni van 13 uur tot 19 uur ,op 27 en 28 juni van 10 uur tot 18 uur.

Info: GSM: 0496/30.41.12

Meer inlichtingen : website : http://lievesgarden.skynetblogs.be (veel foto’s , tuin- en bloemschikinformatie).

Inkom : 

2.00 Euro/persoon integraal t.v.v. Tehuis voor straatkinderen Esta es mi casa in Pereira  (Columbia) en Poverello (Tielt). Kinderen gratis.

Verkoop van zelfgekweekte vaste planten integraal t.v.v. Poverello. Gratis koffie, thee met koekjes en frisdrank aangeboden door de tuineigenaars.

Tuinbeschrijving :

Een romantische cottage garden van 13 jaar, eigen creatie, grootte 20 are, waarvan een groot gedeelte is ingedeeld in tuinkamers.

Er zijn 15“mixed” borders op kleur waar rekening gehouden wordt met bladvorm en structuur en vier  vijvertjes waaronder een vijver met beekje. Deze zijn omringd door een weelderige beplanting, 1 nieuwe klassieke vijver met spuitfiguur. Verder een bloemschikgalerij, 4  pergola’s, een secret garden, veel gezellige hoekjes, serre en biologische moestuin.

Wij kozen voor borders met een grote variatie aan vaste planten, heesters, rozen  en enkele sier- en fruitbomen, waarin we klimrozen of clematissen laten groeien. Zelfgemaakte gouvernante, reigers, hanging baskets, tuindecoraties en manden vervaardigd uit berken- en wilgentwijgen, bloemstukken evenals enkele beelden verfraaien de tuin.

 

Evenementen :

Keramiek voor in de tuin (Goedele Van Laer), demonstraties modelleren met klei door Goedele Van Laer,  bloemschikken door Clemy en composteren (Herman) .

 

Bewegwijzering :

E40 afrit 20: richting Ternat-Edingen, spoorweg (station Ternat) over en aan eerste verkeerslichten rechts. Kerk St-Katherina-Lombeek voorbij rijden, aan rotonde links, nog enkele km rechtdoor tot T-kruispunt, rechts (Bosstraat)

Lieve en Herman heten U van harte welkom!

19:44 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0)

05-06-09

De tuin in mei

Photobucket

Spirea Van Houttei in volle pracht (snoeien na de bloei).

Photobucket

De clematis montana verovert niet alleen de prunus serrulata maar ook de omliggende struiken en de pergola. Hij bloeit al weken met een overvloed aan elegante zachtroze bloemen. Clematis montana heeft niet alleen een elegante look, maar verspreidt ook een hemelse geur.  Deze clematis ruikt naar vanille.

Photobucket

Akelei is alom tegenwoordig in de tuin. (Na de bloei de bloemen afsnijden om uitzaaiing te voorkomen).  De zaaddozen kan je in vroeg stadium gebruiken bij het bloemschikken.

Photobucket

Hoekje van een lenteborder.

Photobucket

Geranium macrorrhizum steelt de show.

Photobucket

Laburnum (goudenregen) met zijn lange vlinderbloemtrossen bloeit dit jaar weliger dan ooit (omwille van strenge winter ?).

Photobucket

Eerste vijver, darmera peltata (voorgrond links) is uitgebloeid en nu verschijnen de reusachtige bladeren, rechts iris pseudacorus (gele lis).

Photobucket

 

Photobucket

Close-up Weigelia Florida Variegata.

Photobucket

De witte border bekent kleur.

Photobucket

Weigelia Florida Variegata in volle pracht en praal.

Photobucket

Alchemilla mollis of vrouwenmantel tooit zich met een zee van tere crème bloempjes.

Photobucket

Een hoekje van de roze border.

04-06-09

Activiteiten tijdens de Open Tuindagen 2009

Op zondag 14 juni van 13 tot 19 uur en zaterdag en zondag 27 en 28 juni van 10 tot 18 uur openen wij onze tuinpoort voor het 9de jaar.

Zoals velen weten, maar blijkbaar niet iedereen, moeten jullie niet reserveren en ook geen lid zijn van een of andere tuinvereniging.  Iedereen is welkom

Naast een tuinbezoek zijn er nog andere activiteiten :

-        Op zondag 14 en 28 juni van 14 tot 18 uur laat Goedele van Laer jullie kennis maken met het boetseren met klei.  Kindjes krijgen de gelegenheid om zelf eens te experimenteren en hun creativiteit te tonen.  Goedele stelt ook haar mooiste creaties ten toon.

-        De tuineigenaar Herman zal jullie wegwijs maken in het verwerken van tuin- en keukenafval tot compost, het zwarte goud voor sier- en moestuin. Jullie kunnen ook bij hem terecht met vragen over (folie)vijvers en ecologisch tuinieren.

-        Ikzelf zal jullie vragen beantwoorden over alles wat de siertuin betreft : snoeien, delen, ondersteunen, stekken,  etc... en het vervaardigen van  hanging baskets en decoraties in wilgentenen of berkentakken

-        Er is ook een bloemschikgalerij met creaties van mezelf.

-        Er is ook gelegenheid tot aankoop van zelfgekweekte vaste planten in container (grote variatie) en enkele heesters, integraal ten voordele van Poverello Tielt.  U kan gratis zaad bekomen van juffertje-in-’t groen (wit, blauw, roze), nicandra physaloides en siermais (zea japonica).

-        En bij een kop koffie met koekjes of glas fruitsap u gratis aangeboden door de tuineigenaars  kan u gezellig napraten met tuinvrienden .

 

 

22:57 Gepost door Lieve in Opentuindagen 2009 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: open tuinen 2009