28-09-09

Polemonium Yezoense “Bressingham Purple” St. Jacobsladder

 

Photobucket
Photobucket

 

Polemonium Yezoense “Bressingham Purple” St. Jacobsladder

 

Hoogte 50/70 cm , Bloei juni/juli

Het is een bladverliezende goed winterharde vaste plant.  Deze polemonium heeft mooie opvallende bladeren. De bloemen die blauw zijn zijn zeer goede snijbloemen.

Standplaats : vochtige grond, alhoewel polemonium ook goed gedijt  in normale tuingrond. Zon of schaduw.

Afsnijden na de bloei geeft een kleine herbloei.

 

 

27-09-09

Kolkwitzia amabilis “Pink Cloud” Koninginnestruik (foto's)

 

Kolkwitzia amabilis, “Pink Cloud” Koninginnestruik

Photobucket

 Bloei 5/6.  Het is een  middelgrote winterharde bladverliezende sierheester en is een aanverwant van de weigelia . Kolkwizia heeft bijzonder aantrekkelijke bloemen met overhangene takken vol zachtroze bellen met abrikoosgetint netwerkje aan de binnenkant. Deze struik is gewild wegens  zijn overdaad en elegantie aan bloemen.Oppervlakkig bijknippen na de bloei geeft een mooiere vorm, maar dit moet pas echt na de bloei gebeuren, zodat de struik weer nieuw bloemhout kan aanmaken voor volgend jaar. Dit is van groot belang om de lang uitwaaierende takken op formaat te houden. Pink Cloud” heeft donkerder getinte bloemen en bloeit heel rijk.

  

Photobucket

 

 

14-09-09

Mooie grijze bladcompositie "Ton sur ton"

Photobucket
 
 
Op de voorgrond staat  santolina chamaecyparissus. Ik snoei santolina 2 maal per jaar zo blijft het kleine struikje goed compact en behoudt hij een mooie vorm.  Het nadeel is dat hij niet bloeit, maar dat vind ik niet erg aangezien ik deze plant in de tuin zet voor de fijne kantachtige grijze bladeren.  Erachter staan de mooie grote bladeren van cynara cardunculus (kardoen) die in juni/juli/augustus bloeit met blauwpaarse distelachtige bloemen.  Ertussen heeft zich malva moschata uitgezaaid.  De grote forse blauw-grijze bladeren van Euphorbia charachias ssp. Wulfenii “Lambrook Gold” passen uitstekend bij deze grijze compositie.

06-09-09

Rosa Albertine

Rosa Albertine

Wichurana-rambler, gewonnen door Barbier (Frankrijk) , bloemgrootte 8 cm, heeft een sterke zoete geur, bloeit maar eenmaal.  Als klimmer wordt de struik 7.50m hoog en als heester een dichte breed uitgroeiende struik van minstens 1.50 m hoog.

 

Albertine is een van de populairste en meestgekweekte klimrozen.  De bloei is uitbundig .  De gevulde of halfgevulde rozen  zijn zalmroze  en de knoppen zijn in beginstadium  donkerroze (koperkleurig roze). De geur van Albertine  wordt ver meegevoerd door de wind.  De bloembladen zijn onregelmatig van vorm en zitten in trossen van 3-7 aan zeer korte bloemstelen. De bladeren zijn klein,  donker glanzend groen   De grote hoeveelheid scherpe doorns helpt hen om in struiken en bomen te kruipen. De dikke takken zijn zeer stijf .

 

Photobucket