15-11-09

Prunus glandulosa “Alba Plena” Witte amandelboom, Chinese bush Cherry

Prunus glandulosa "alboplena"
Prunus glandulosa “Alba Plena” Witte amandelboom, Chinese bush Cherry
Deze waardevolle lentestruik wordt 1 meter hoog en is reeds in bloei in april. De bloemen van deze winterharde struik zijn dubbel en worden ongeveer 2.50 cm groot. Ze zijn sneeuwwit en staan over de ganse lengte van de takken. De smalle groene bladeren verschijnen pas na de bloemen. Plaats deze prunus in de volle zon in niet te droge grond. Snoei hem na de bloei. Verwijder alle uitgebloeide takken, zo verplicht je de struik om nieuwe scheuten vanaf de basis te produceren. Deze snoei verzekert je een prachtige bloei voor volgend jaar. Vermeerderen : stek de jonge scheuten in de maand mei.
Prunus glandulosa "alboplena"
Photobucket
close-up

Commentaren

Hallo Lieve,
Ik verzamel wilde pruimen en alle ander steenfruit. Vooral omdat ze op barre gronden kunnen groeien en daar de geschikte vroege bloesems geven voor metselbijen. De meeste zaden krijg ik uit de VS.
Heb je toevallig nog steentjes liggen van deze Prunus glandulosa.
Eventueel iets ruilen?
Graag contact aub en alvast dank!

Gepost door: Gaardenier | 10-12-13

Reageren op dit commentaar

Hallo,

Sorry dat ik u geen zaadjes kan sturen aangezien, zoals u hebt kunnen lezen in mijn artikel, de struik direct na de bloei wordt gesnoeid. U kan deze Prunus glandulosa “Alba Plena” vermeerderen door stek.
Met vriendelijke tuingroeten
Lieve

Gepost door: Lieve | 12-12-13

Reageren op dit commentaar

Beste heer/vrouw Gaardenier ik teel deze prunus en snij hier bloemtakken van. Deze prunus heeft steriele bloemen en is dus niet via zaad te vermeerderen.

Gepost door: Jan-Willem Wegman | 07-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.