27-04-10

Tulipa Viridiflora "Spring Green" en tulipa "Yellow Spring Green"

 

lievesgarden

.

lievesgarden

.

lievesgarden

 

De tulp "Yellow Spring Green" is een zeer speciale tulp die graag in de volle zon staat.  Als ze nog gesloten is kan je niet het verschil zien tussen "Yellow Spring Green" en "Spring Green".  Ze heeft een heel speciale stamper en prachtige meeldraden.

lievesgarden

.

lievesgarden

 

Tulipa viridiflora "Spring Green" is eveneens een heel bijzondere tulp en heeft evenals "yellow Spring Green" dezelfde prachtige stamper en meeldraden. De tulp "Spring Green" werd trouwens in Nederland uitgeroepen tot de bloembol van het jaar 2007.  Je plaatst ze liefst in groepjes, eventueel te samen met tulipa "Yellow Spring Green"  zoals  op de foto's hieronder.  Deze 2 tulpen zijn echt een must in de tuin.  De opkomende sisyrinchiums striatum zullen daarna het afstervende blad van de tulpen verdoezelen

lievesgarden

.

lievesgarden

.

lievesgarden

24-04-10

Wat bloeit er in de tuin half april ?

lievesgarden

Roze bloeiende magnolia, die we verleden jaar sterk hebben moeten insnoeien. Met de takken heb ik mooie kransen gemaakt

 

lievesgarden

Prachtige kleurencombinatie : cremekleurige tulpen die te voorschijn komen uit het frisse blad van euonymus "gaiety"

lievesgarden

Rode lentecombinatie : rhododendron met tulpachtige bloemen, rode tulpen, het mooie frisse blad van de stamroos en ernaast pieris japonica (niet op de foto)

lievesgarden

Darmera peltata die uit het mos te voorschijn komt en die in  een mum van tijd prachtig zal staan te schitteren op een lange stengel. Na de bloei verschijnen pas de prachtige bladeren.  Darmera peltata is een must voor het nat gedeelte van een vijver. De plant tooit zich met mooie bloemen  en grote dikke bladeren die  in de herfst prachtig  verkleuren. Hier en daar ziet u al de bladeren van de wilde orchidee die zich hier heeft uitgezaaid.  Een schitterend schouwspel als deze orchidee binnen 2 maand van tussen de grote bladeren van de darmera peltata zal tevoorschijn komen.

lievesgarden

 

Lentetafereeltje : helleborus orientalis en primula elatior (slanke sleutelbloem) .

lievesgarden

De grote dotterbloem (caltha polypetata) mag in geen enkele vijver ontbreken.

't vervolgt

15-04-10

Akelei en hypericum androsaemum goed geplande plantencombinatie

akelei
Aquilegia vulgaris
Akelei vind je in onze tuin in menige borders.  Aquilegia is geliefd vanwege de mooie bloemen in vele prachtige kleuren.  Akelei is meestal niet lang levend maar zaait zich rijkelijk uit.  Bij aquilegia vulgaris ontstaan de meest interessante kruisingen en sta je soms voor verrassingen qua mooie kleuren. Het blad is ook zeer decoratief en is enigszins blauwgroen van kleur.  Indien uitzaai van akelei niet gewenst is, snij de uitgebloeide bloemen en blad tot aan de basis af, na enkele weken heb je een frisse bodembedekker.
Photobucket

 

Hypericum androsaemum

De kleine strook akelei en hypericum die u hier op de foto's ziet is een zeer smalle border langs de noordkant van de serre.  In de lente kan je genieten van narcissen en blauwe druifjes, daarna volgt de akelei. Na de bloei worden de uitgebloeide bloemen bedekt door de snel groeiende hypericum androsaemum (deze snoei ik tot 10 cm van de basis terug in de lente).  In de late zomer genieten we van de mooie bottels.

04-04-10

Tuin gefotografeerd door Jean-Paul : tuinborders

Lievesgarden

 

Lievesgarden

Overloop van de eerste naar de 2de vijver begroeid op een natuurlijke wijze 

Lievesgarden

Schelpencompositie versierd met koraal.  De kleur past uitstekend  bij  geranium "Ann Folkard" 

Lievesgarden

 Doorkijk naar de laatste tuinkamer

Lievesgarden

Rabarberblad in beton 10 jaar geleden gemaakt.  Dit wordt vervaardigd met 2 delen rijnzand en 1 deel cement eventueel versterkt met kippengaas 

Lievesgarden

 

Lievesgarden

Sisyrinchium striatum, bieslelie 

Lievesgarden