29-01-11

Geranium pratense "Plenum Violaceum"

 

geraniumNimnus1.jpg

Deze charmante ooievaarsbek heeft kleine blauw-violet gekleurde  dubbele bloemen. De bloemblaadjes hebben een kelkvormige structuur en de bloemen met een rosette uitstraling  staan op lange vertakte stengels.  Deze geranium pratense is een vrij late bloeier : juni-juli maar bloeit door tot het vriest.

Hoogte : 70 cm .  Deze geranium verkiest een plaats in de zon/halfschaduw in humusrijke grond.

Vermeerderen: aangezien de bloemen steriel zijn kunnen ze alleen vermeerderd worden door deling.

Geranium pratense "Plenum Violaceum" is zeer mooi bij grijze planten

23-01-11

Bloemschikken Tuivereniging Dilbeek (vervolg)

Thema : plataanschors met vetplantjes

 

076.jpg

081.jpg

054.jpg

 

055.jpg

 

057.jpg

19-01-11

HYDRANGEA MACROPHYLLA "Brympton Mauve"

HydrangeamacrophillaBrymptonMauve2.jpg

HydrangeamacrophillaBrymptonMauve3.jpg

Deze hydrangea behoort tot de "lacecap groep" ook randbloeiende hydrangea genoemd.  De struik kan 1.50 m. hoog worden. De bloemen die zeer groot zijn kunnen 20 cm diameter bereiken. Zij worden gekenmerkt door hun platte schijfvormige bloeischermen.  Rond het middengebied van de fertiele bloemen bevinden zich aan de rand grote steriele bloemen. Het is een mutatie (sport) van hydrangea "Beauté Vendômaise".

 

Hydrangea  "Brympton Mauve" staat zoals de meeste hydrangea's liefst in half schaduw tot schaduw. Hortensia's hebben veel vocht nodig evenals een goede afwatering. Om de struik goed vochtig te houden strooi 2 à 3 cm compost of mulch.  Randbloeiende hortensia's moeten niet veel gesnoeid worden, het volstaat de dode en beschadigde takken te verwijderen.

De kleur van de honderden kleine bloempjes van "Brympton Mauve" verandert voortdurend.  Gesloten zijn ze groen, in knop zijn ze roze en half geopend zijn ze mauve.  Daarna worden ze spierwit en in de herfst verkleuren ze naar groen. Prachtige hydrangea !

 

HydrangeamacrophyllaBrymptonMauve1.jpg

18-01-11

Bloemstukken tentoongesteld ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van de tuinbouwvereniging Dilbeek

Zoals ieder jaar houdt de tuinbouwvereniging van Dilbeek haar jaarlijkse vergadering gevolgd door een nieuwjaarsreceptie. Bij deze gelegenheid stellen de bloemschiksters  enkele bloemschikcreaties ten toon die ze gedurende het voorgaande jaar gemaakt hebben onder de deskundige leiding van Nicole.

Geniet van hun prachtige bloemstukken.

1ste  thema: alles op lijnen (vrije keuze bloemschikmaterialen, vierkante of ronde schaal)

 

033.jpg

 

036.jpg

 

037.jpg

 

039.jpg

 

038.jpg

 

040.jpg

 

't vervolgt