19-04-11

Bluebells of boshyacinten

 

In de tuin staan er hier en daar, vooral in de lenteborders, boshyacinten.  Boshyacinten groeien graag in halfschaduw, in humusrijke en niet te droge grond.  Hyacinthoides hispanica, de Hollandse boshyacint,  bestaat in het wit, roze of violetblauw zodat je zelfs met andere voorjaarbloeiers mooie combinaties op kleur kan maken .  De bloemen van de Hollandse boshyacint zijn groter en meer klokvormig dan de Engelse bluebell Hyacinthoides non-scripta.  Hun buisvormige bloempjes zijn veel smaller .  De plant vermeerdert zich door zaadvorming en vegetatief door bijbolletjes. Om het verspreiden van boshyacinthen tegen te gaan hoef je alleen de uitgebloeide bloemen weg te knippen om zaadverspreiding te voorkomen.  Daar in de lente de hyacinten zich aankondigen met hun mooi loof kan je de niet gewenste verwijderen.  Ikzelf plant ze in ons bosje en hoop dat dit ooit eens een klein concurrentje wordt van het Hallerbos.

 

 

IMG_0014.jpg

 

 

IMG_0096.jpg

 

 

IMG_0065.jpg

 

IMG_0066.jpg

  Close-up boshyacint

 

IMG_0049.jpg

 

Commentaren

Mooi! Ik heb zowel de hispanica als de non-scripta geplant, om nu voor eens en altijd uit te maken welke ik de mooiste vind. Maar ze bloeien nog niet! Geduld...
Leuk blog heb je, met lekker veel foto's, daar hou ik zelf ook van. ik heb je bij m'n favorieten gezet!

Gepost door: Jeska | 23-04-11

Reageren op dit commentaar

Weer een leuke site dat ik kan volgen, ik hoop dat hij up to date blijft!

Neem ook eens een kijkje op http://www.tuinmarktplaats.be , op deze site kan je alles wat in de tuin thuis hoort verkopen en kopen.

Gepost door: Jan | 01-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.