22-09-11

Bloemschikhappening Alden Biesen 2011

Fleuramour

De 16e editie van het internationaal bloemschikhappening in de Landcommanderij Alden Biesen zal plaatsvinden van vrijdag 23 t.e.m. maandag 26 september 2011 onder het thema FLEURAMOUR, Passion for Flowers”. En zal opnieuw bol staan van nieuwe bloemvariëteiten, de laatste floristieke en decoratietrends, origineel bruidsbloemwerk op de catwalk en zo veel meer.

10.000 bloemen zullen verwerkt worden in bloemwerken op topniveau. Bloemschikliefhebbers en meesterbloembinders uit alle hoeken van de wereld vinden elkaar elk jaar hier weer en maken van deze bloemschikhappening een unieke floristieke en kunstzinnige belevenis waar iedereen dezelfde taal spreekt: die van de florale kunst.

 

Meer info klik hier

 

 

 

08:11 Gepost door Lieve in Bloemschikevenementen | Permalink | Commentaren (0)

17-09-11

DE TUIN VAN MAURICE

Ter gelegenheid van de plantendagen  bezochten we verleden zaterdag de tuin van Maurice Vergote.  Deze is gelegen , Wilgenbroekstraat, 64 in Oostkamp.  Het is niet de eerste keer dat we de tuin in de zomer bezochten, maar ik was erg  nieuwsgierig hoe de tuin er nu in de herfst zou uitzien.  En we werden zeker niet teleurgesteld.  De gemengde plantenborders waren prachtig  met nog heel veel schitterende bloeiende vaste planten.  Zijn dynamische borders gaven ongetwijfeld veel inspiratie aan de talrijke tuinliefhebbers. Typisch voor de tuin van Maurice zijn de golvende borders die de stormwinden en regen van de laatste dagen toch nog goed hadden doorstaan. Door het uitgebreid aanbod van vele gast-exposantkwekers konden we niet weerstaan om alweer met vele plantjes naar huis terug te keren.

 

Ook de V.V.P.V.  afdeling Brugge was alweer aanwezig met een informatieve en leerrijke stand.  Dit keer stonden de heuchera’s in het middelpunt van de belangstelling.

 

Geniet mee van de schitterende borders.

IMG_3070-1.jpg

 

IMG_3065.jpg

 

 

IMG_3153-1.jpg

 

 

IMG_3155-1.jpg

IMG_3150-1.jpg

 

IMG_3077-1.jpg

 

IMG_3171-1.jpg

 

IMG_3173-1.jpg

 

IMG_3175.jpg

21:44 Gepost door Lieve in Tuinbezoek elders | Permalink | Commentaren (0)

07-09-11

EUCOMIS, ananasplant, kuiflelie

09082008099.jpg

 

IMG_2925.jpg

 

Een plant die nu in volle glorie in de borders staat te pronken is de ananasplant, kuiflelie of eucomis. Eucomis laat pas vanaf augustus haar schoonheid zien.  Maar de bloei duurt dan wel weken.  Eucomis is herkenbaar aan de groene kuif die boven de bloemaren uitsteekt, vandaar de Nederlandse naam : kuiflelie. De brede bladeren groeien in rozetten waaruit een steel groeit waaraan dan de bloemaren verschijnen, met bovenop die fameuse kuif. De ananasplant heeft lange paars gespikkelde bloemstengels. De bollen kunnen ook in het voorjaar op warmte worden voorgetrokken . 

Standplaats : volle zon en humusrijke licht vochtige grond.

Indien ze in pot staat, mag je eucomis zeker niet laten uitdrogen tijdens warme dagen , want de grote bladeren verdampen vrij veel water.

Als je de plant overwintert, laat dan de bollen gewoon in de pot zitten en zet ze op een koele vorstvrije plek.  Hou ze vrij droog maar laat ze niet uitdrogen.  Verpotten in het voorjaar

 

IMG_2918.jpg

 

Zaaien eucomis :

Binnen zaaien in februari/maart april : temperatuur 15/20°. Ondiep zaaien om beter te kiemen en afdekken met vermiculiet. Tot  de kieming de grond natuurlijk nat houden.  

Eucomis wordt in april-mei ter plaatse gezaaid.  Dek het zaaisel af tegen eventuele late nachtvorst. Het is mogelijk dat de plant zelfs nog in het najaar gaat bloeien, afhankeljk van de snelheid waarmee de bolletjes worden gevormd .  Indien de plant bloeit dan moeten de bollen voor de winter worden gerooid en het volgende jaar weer worden uitgeplant.

 

IMG_2926.jpg