29-10-11

De tuin eind oktober

De herfst heeft zo zijn eigen sfeer, met mooi licht van de lage zon,  en warme bladkleuren.  Alles is rijp en volgroeid en voor de rustperiode kan je nog genieten van de laatste herfstkleuren, siergrassen, bloemen en vruchten.  Er is ook nog van alles te oogsten in de groente- en fruittuin. Dit jaar, wegens het milde herfstweer, staan er nog vele rozen te bloeien en zelfs in bot en sommige vaste planten die hun voorbereidende wintersnoei al gehad hadden beginnen hier en daar weer een sporadische bloei te vertonen.

 

IMG_4432.jpg

 

Lavatera "rosea" en lavatera "Barnsley" bloeien ononderbroken sinds juni.  Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. 

 

IMG_4449.jpg

 

Dendranthema indicum "apricot" eveneens een vaste plant die reeds sinds juni ons laat genieten van haar fantastische gekleurde bloemen.

 

IMG_4434.jpg

Bergenia die groeit op de berm van de eerste vijver begint mooi te verkleuren.  De lange stengels zijn equisetum (veelvuldig gebruikt in bloemstukken) en op de voorgrond bemerk je de sierlijke pennisetum.

 

IMG_4436.jpg

Persicaria campanulata die zich gedrapeerd heeft op de uitgebloeide aren van astilbe "Pumila"  die als grondbedekker tussen de hydrangea's staat.  Persicaria campanulata bloeit reeds sinds juli  (klik hier voor foto) en zal doorbloeien tot aan de eerste vorst. Op dat ogenblik snoei ik hem  aan de basis, zodat de astilben vrij komen en ons nog een prachtig berijmd of besneeuwd silhouet geven in de winter.

 

IMG_4439.jpg

 

Er blijven niet veel vruchten meer over op de struik chaenomeles speciosa (kweepeer ). De meeste heb ik al gebruikt voor mijn bloemstukken en herfstdecoraties  Meer informatie klik hier

 

IMG_4458.jpg

 

Door het zachte herfstweer bloeien en herbloeien de rozen.

 

 

IMG_4454.jpg

 

Verkleuring Hamamelis mollis (toverhazelaar)

 

IMG_4461.jpg

 

Close-up bladeren toverhazelaar (hamamelis mollis).

 

IMG_4525.jpg

De prachtige vruchten van callicarpa bodinieri "Profusion". 

 

IMG_4535.jpg

Euonymus alatus staat in vuur en vlam.

 

 

IMG_4497.jpg

De herfstkleuren van de catalpabladeren zijn zo intens , prachtig en groot dit jaar.  Hij bloeit nooit omdat hij ieder jaar wordt teruggesnoeid tot op het oude hout en dit om reusachtige bladeren te bekomen en de struik klein te houden.

 

IMG_4507.jpg

Geleidelijk aan start ook de verkleuring van onze hagen. Fagus sylvatica (beuk) behoudt zijn blad tijdens de winter (wordt bruin binnen enkele weken).

20:04 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.