30-04-12

Spirea japonica "Goldflame", spierstruik

Spirea japonica "Goldflame", een klein winterhard struikje, vormt in de lente mooie oranjerode gekleurde bladeren  In de zomer verkleuren ze groen om dan weer in de herfst mooi brons groen te worden.  Snoei spirea japonica "Goldflame" in de lente tot tegen de grond om deze mooie bladeren te bekomen.  Deze spirea bloeit in juni/juli met rozerode bloemen.  Ze gedijen het best in de zon.  Ook gemakkelijk in potten of bloembakken te kweken.

 

IMG_9448.jpg

 

 

28-04-12

EUPHORBIA POLYCHROMA (CUSHION SPURGE)

IMG_9425.jpg

Euphorbia polychroma is een opvallende lentebloeier die een weelderige koepel vormt gevuld met zwavelgele bloemen. Bladeren en bloemen staan in dichte kransen bij mekaar.

Euphorbia polychroma bloeit van april tot mei en wordt ongeveer 50 cm hoog.

Standplaats : zon of half schaduw in vochtige maar goed gedraineerde humusrijke grond.

Vermeerdering : stekken, scheuren of zaaien.

Je kan euphorbia polychroma gebruiken als borderplant en deze valt zeker op in grote groepen eventueel met laatbloeiende gele tulpen of met doronicum.  Euphorbia polychronum is eveneens geschikt voor de rotstuin of als bodembedekker.

Als je euphorbia polychroma snoeit na de bloei bekom je weer een mooie frisse compacte plant.  Zoals bij alle euphorbia’s kan het witte melksap huidirritaties veroorzaken.

 

IMG_9446.jpg

 

 

18-04-12

Brunnera macrophilla "Jack Frost"

IMG_9404.jpg

 

Brunnera « Jack Frost «  wordt in de eerste plaats geteeld voor zijn aantrekkelijk hartvormig blad dat opvallend zilver/wit is met uitgesproken groene aders en een dunne groene rand rond de bladranden.  Dit Kaukasisch vergeet-me-nietje bloeit in april/mei  met kleine violetblauwe bloempjes .  De bloeiwijze van deze speciale voorjaarsbloeier lijkt op Myosotis, (vergeet-me-nietje) .  Myosotis is een eenjarige plant, brunnera daarentegen is een vaste plant die zeer winterhard is.  Brunnera gedijt het liefst op halfschaduw-/schaduwrijke plaatsen (onder bladverliezende struiken en bomen)  en heeft graag een vochthoudende en humusrijke bodem.

Hoogte 40 à 50 cm.

Vermeerderen : delen, zaaien en wortelstek

Het is een prima bodembedekker die goed combineert met dicentra spectabilis “Alba” , erysimum cheiri, primula, narcissen, tellima en doronicum

./.

IMG_9400.jpg

Brunnera macrophilla "Jack Frost" in combinatie met centaurea montana (korenbloem) die nog maar in knop staat.

IMG_9403.jpg