08-08-13

Laatste Open Tuinnamiddag 2013

 

“Open Tuinnamiddag"

 

 

Fam. Baeyens-Pots - Lievesgarden

 

Bosstraat 68 B, 1742 Ternat (St. Katherina Lombeek)

 

nodigt U van harte uit op de “Open Tuinnamiddag ”

 

Zondag 11 augustus van 14 uur tot 18 uur 

  

Verkoop van zelfgekweekte vaste planten integraal ten voordele van Kinderkankerfonds KU Leuven.

 

Info: GSM: 0496/30.41.12

 

Inkom: 

 

2.00 Euro/persoon integraal t.v.v. Kinderkankerfonds KU Leuven . Kinderen (<16 gratis).

 

Gratis koffie, thee met koekjes en fruitsap aangeboden door de tuineigenaars. 

 

Tuinbeschrijving

 

Onze tuin is een romantische cottage tuin waarvan de meest recente gedeelten zijn ingedeeld in tuinkamers.  Er zijn 15 “mixed borders” op kleur, 2 waterpartijen omringd door een weelderige beplanting, 2 klassieke vijvers, 4 pergola’s , een “secret garden”, een bloemschikgalerij , serre en biologische moestuin. En nieuw dit jaar is de geïntegreerde (grassen)border van 18m op 6m.  In de siertuin gedijen 417 verschillende vaste planten, 104 verschillende heesters, 53 verschillende soorten rozen, 37 verschillende grassen, 35 verschillende klimplanten, verder nog talrijke bolgewassen, een- en 2-jarigen, varens en vijverplanten. 

 

Enkele borders : voortuin, gele border, schaduwborder, astilbe- en helleboruswalk, de witte border, de blauw-gele border, de pastelborder, de hotborder en de allernieuwste : de grassenborder.

 

De tuin is omringd door verschillende soorten hagen : fagus sylvatica (beuk), physocarpus opulifolius “Diabolo”, taxus, spirea van Houttei,  prunus laurocerasus en onder bogen van beuk of rozenbogen wandel je van de ene kamer naar de andere. De borders zijn meestal afgezoomd met haagjes van buxus, lonicera nitida”Lemon” , lavendel enz. De serre waar in de zomer hoofdzakelijk tomaten en enkele paprika’s worden gekweekt is in het voorjaar de ideale plaats voor zaai- en stekgoed.

 

Als enthousiastelingen van Groei en Bloei, Landelijke Gilden, Natuurpunt, Velt, V.V.P.V. (Vlaamse Vaste Planten Vereniging), De Volkstuin, voelen wij een grote verantwoordelijkheid voor het milieu, de dieren en insecten. De biologische moestuin is het domein van de heer des huizes

 

Acheraan in de tuin, in de schaduw van de notelaar, bevinden zich permanent 3 à 4 compost- en wachthopen en een insectenhotel.

 

Wij trachten te schilderen met bloemen, planten, bladvormen en bladtinten. De meeste borders hebben sierlijk gebogen vormen en het herhalen van sommige planten en struiken geeft een zekere symmetrie en rust. Wij kozen voor borders met veel vaste planten en heesters en enkele sier- en fruitbomen, waarin we rozen of clematissen laten groeien. Uiteraard is een tuin nooit af en worden er steeds nieuwe ideeën uitgewerkt. De tuin is eigen creatie en door de jaren heen werden er nieuwe tuinkamers bijgevoegd. Reigers, hanging baskets, tuindecoraties en manden vervaardigd uit berken- en wilgentwijgen, bloemstukken evenals enkele beelden verfraaien de tuin. Geur is ook van zeer groot belang. Gezellige zithoekjes trachten we altijd te omringen door geurende planten. De tuin is onze passie, onze verlengde woonkamer. Sinds we als gepensioneerden meer tijd kregen ging de sluimerende belangstelling voor natuur en alles wat met bloemen, dieren en planten te maken heeft over naar een dagelijkse bezigheid. Daarenboven zijn we heel blij dat we dankzij onze hobby gedurende 10 jaar  de minstbedeelden (Poverello) van onze samenleving konden helpen en Colombiaanse straatkinderen een kans konden geven.

 

Sinds verleden jaar gaat de integrale opbrengst (ingang en verkoop zelfgekweekte vaste  plantjes) naar het Kinderkankerfonds van KU Leuven. 

 

 

Evenementen:

 

Keramiek voor in de tuin, compostering en bloemschikgalerij.

 

Bewegwijzering:

 

E40 afrit 20: richting Ternat-Edingen, spoorweg (station Ternat) over en aan eerste verkeerslichten rechts. Kerk St-Katherina-Lombeek voorbij rijden, aan rotonde  2de afslag, nog enkele km rechtdoor tot T-kruispunt, rechts (Bosstraat).

 

Lieve en Herman heten U van harte welkom !

 

09:00 Gepost door Lieve | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.