27-04-17

Mooie lentecombinatie

 

1-1-IMG_0161.JPG

Geranium psilostemon "Ann Folkard", thalictrum aquilegifolium, in ronde vorm gesnoeide thuja occidentalis elegantissima "aurea"   en een bol gemaakt van de twijgen van rode wingerd.  Het blauwe blad achteraan is thalictrum flavum glaucum

 

23-04-17

De tuin begin april : een explosie van fris groen

iIMG_9876.JPG

 

Chionodoxa  Sneeuwroem.JPG

Sneeuwroem (Chionodoxa) is een van de eerst bloeiende bloemknollen met stervormige licht blauwe bloemen. Sneeuwroem zaait zich gemakkelijk uit .

 

Narcissen en anemone.JPG

Anemone blanda  groeit graag in vochtige humusrijke grond.  Anemone blanda heeft witte bloemen met een geel hartje.  Na de bloei sterven de knolgewassen  af.  

 

IMG_9888.JPG

Overal in de tuin genieten we van de blauwe druifjes en tulpen.

 

IMG_9890.JPG

 

IMG_9900.JPG

Akebia quinata, schijnaugurk is een prachtige naar vanille geurende klimplant.  Bloeit in april, mei met witte of paarsrode bloemen.  Schijnaugurk is een bladverliezende klimplant (in zachte winters blijft het blad gedeeltelijk aan de klimplant).  Zonnige tot beschaduwde plaats.  Persoonlijke raad : koop ze wanneer ze in bloei staat want ik kocht deze als zijnde paarsrood.

 brunnera « jack frost",pieris japonica “forest flame”,akebia quinata,schijnaugurk,tuin in de lente,lentebloeiers,anemone blanda,sneeuwroem (chionodoxa)

Close-up Akebia quinata "alba"

brunnera « jack frost",pieris japonica “forest flame”,akebia quinata,schijnaugurk,tuin in de lente,lentebloeiers,anemone blanda,sneeuwroem (chionodoxa)

 

brunnera « jack frost",pieris japonica “forest flame”,akebia quinata,schijnaugurk,tuin in de lente,lentebloeiers,anemone blanda,sneeuwroem (chionodoxa)

 

IMG_9903.JPG

Pieris japonica 

Onder de  andromedas, is pieris japonica “Forest Flame”  de krachtigste.  De combinatie van mooi en kleurrijk gebladerte met de vele  originele bloemen is een plaatje.  Andromeda behoort tot de dopheidefamilie, dezelfde als de heide.

Pieris japonica “Forest Flame”  heeft witte urnevormige of klokvormige bloemen in hangende pluimen of trossen. De bloempjes zelf lijken een beetje op een meiklokje of lelietje-van-dalen. De bloemen worden in de voorafgaande herfst gevormd en overwinteren in knop stadium.

Na de bloei loopt de struik met koperkleurige roodachtige bladeren uit

Bloemen:  Meiklokjesachtige bloempjes die naar beneden kijken, in dikke opvallende trossen

Bladeren:  Groenachtig, leerachtig, smal ovaal groenblijvend blad dat in de lente rood uitloopt

Pieris gedijt graag in iets wat zure, niet te droge, goed gedraineerde grond, beschut tegen  noordoostenwind en hete middagzon.

 

IMG_9908.JPG

Brunnera « Jack Frost «  wordt in de eerste plaats geteeld voor zijn aantrekkelijk hartvormig blad dat opvallend zilver/wit is met uitgesproken groene aders en een dunne groene rand rond de bladranden.  Dit Kaukasisch vergeet-me-nietje bloeit in april/mei  met kleine violet blauwe bloempjes .  De bloeiwijze van deze speciale voorjaarsbloeier lijkt op Myosotis, (vergeet-me-nietje) .  Myosotis is een eenjarige plant, brunnera daarentegen is een vaste plant die zeer winterhard is.  Brunnera gedijt het liefst op halfschaduw-/schaduwrijke plaatsen (onder bladverliezende struiken en bomen)  en heeft graag een vochthoudende en humusrijke bodem.

Hoogte 40 à 50 cm.

Vermeerderen : delen, zaaien en wortelstek

Het is een prima bodembedekker die goed combineert met dicentra spectabilis “Alba” , erysimum cheiri, primula, narcissen, tellima en doronicum.

 

Wordt vervolgd

 

 

19-04-17

Lentecombinatie: tulp "Blue Parrot" en blad van roos

1-1-IMG_9560.JPG

 Wat een prachtig plaatje: roos me uitlopend rood-bruin blad en tulp "Blue Parrot"

 

 

Lees meer...

09:33 Gepost door Lieve in Combinaties, Tuin in de lente | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lentecombinatie