24-05-17

Clematis "Nelly Moser"

 

Clematis “Nelly Moser” , een vroegbloeiende iets wat oudere cultivar, is een van de bekendste en populairste grootbloemige hybride.  'Nelly Moser' loopt begin maart uit op het oude hout van het vorige jaar en bloeit  rijkelijk in mei en juni. De bloembladen zijn lichtroze van kleur, met in het midden van elk bloemblad een donker roze streep. Als de bloemen teveel  in de zon staan verbleken ze naar wit. Plant ze dus liefst in halfschaduw. In augustus en september genieten we nog van een vrij rijke nabloei. Na de eerste bloei dode en zwakke takken snoeien.

Nelly Moser  komt heel goed tot zijn recht tegen muren, schuttingen en pergola’s.  Wordt ongeveer 4 meter hoog.  Zoals bij iedere clematis moet ook hier de wortel beschermd worden tegen de zon.   Plant enkele bodembedekkers of  andere vaste planten voor de clematis. 

Geef de plant in het voorjaar mest speciaal voor clematissen en zorg dat de grond voldoende vochtig blijft, zeker tijdens langdurige droogte.  Mooi met rozen.

 

1-IMG_9730.JPG

  

1-IMG_9729.JPG

1-IMG_9726.JPG

Mooie "ton sur ton" lentecombinatie met aquilegia vulgaris (akelei)

18-11-16

Laatzomer kleurencombinatie

 

1-IMG_0810.JPG

Kniphofia "Moonstone", rudbeckia fulgida var deamii , macleaya cordata "Coral Plume"

 

1-IMG_0820.JPG

Mooie combinatie : lonicera nitida "Lemon" en Crocosmia "Emily Mc. Kenzie"

 

14-10-16

"Ton sur ton" zomercombinatie

 

Ton sur ton : monarda "Beauty of Cobham", penstemon "Garnet", echinacea en de mooie haag van pysocarpus opulifolius "Diabolo". (prairieborder)

1-IMG_2807.JPG

31-07-16

Ton sur ton : Yucca filamentosa en crambe cordifolia

 

1-IMG_7874.JPG

Yucca filamentosa en crambe cordifolia mooie "ton sur ton" combinatie.  De combinatie zou nog beter geslaagd zijn indien de crambe voor de yucca stond.  Ook na de bloei is het doorzichteffect van de crambe prachtig.